Saturday, March 2, 2013

Chicken loves Tagliatelle

Maaliskuu tuo mukanaan uuden silmiä häikäisevän valon, aurinko paistaa kirkkaana ja lämmittää melkein pelottavan kuumasti. Ulkona tuoksuu lämmin kostea multa, luonto herää hitaasti. Nyt herätetään uniset karhut talviunesta ja kokataan jotakin uutta, kukat pöytään ja lasiin viiniä, talven pölyt ja ankeus heitetään olan yli, ole´!

In March the light is bright and the warmth of the sun hotter than we can remember. It smells like spring, like warm humid soil. Let us cook something new, let the roses and wine glasses decorate the table. Throw the winter over your shoulder, say goodbye to the sleepy winter bear in you. The winds of spring are fresh and gentle.


Spring Chicken and Creamy Tagliatelle

Marinade:

4-5 chicken breasts
4 cloves garlic
4 tblsp/ rkl balsamico
2 tblsp/ rkl olive oil
2 tblsp/ rkl soya sauce

Marinate for at least 2 hours.

Sauce:
100 g frozen spinach
1, 5 dl /0,7 cup cream
5 tblsp/ rkl red pesto
50-100 g grated parmesan
salt and pepper
500 g tagliatelle or your favourite pasta

Fry breasts on both sides and put them in the oven as long as you prepare the sauce. Mix tagliatelle and the hot sauce and cut the breast in pieces and serve on a bed of tagliatelle.

Tip: Take green pesto instead of red!



                                                    It´s spring time in the kitchen!
                                                                     Enjoy!




9 comments:

  1. Oh my goodness that looks absolutely delicious Sofia.

    So hungry looking at it...

    Yum...

    Love the photos too.

    Enjoy the rest of your weekend.

    x Fiona

    ReplyDelete
  2. Sofia, sun ruokakuvat on aina niin kauniita ja herkullisia!
    Mukavaa sunnuntaita!

    ReplyDelete
  3. Meille satoi uusi lumikerros, mutta kai se kevät tännekkin pikkuhiljaa saapuu.

    ReplyDelete
  4. Herkulliselta näyttää, kana ja pasta on lempiruokiani. Siis teillä ei ole enään lunta ? Olen kyllä ihan kade,talvi Suomessa tuntuu liian pitkältä . . .

    Mukavaa sunnuntaita !

    ReplyDelete
  5. A very creative recipe, but I don't like spinach ... :( happy Sunday!

    ReplyDelete
  6. Nama sun ruokakuvat saa aina ruokasuunnitelmat uusiksi, ovat niiiin herkullisen naköisia ja ihanan raikkaita! Nam! Mukavaa sunnuntaita!

    ReplyDelete
  7. Voi miten herkullisen näköistä!
    Menee varmasti kokeiluun.

    Minna.K

    ReplyDelete
  8. Niin herkullisen näköistä...ja kauniilla lautasella :)

    ReplyDelete
  9. Niin herkullisia kuvia! Tätä kokeilen ehdottomasti :-)

    ReplyDelete

Thank you so much! What´s a blog without comments!